Hartman Sophie collectie

De Hartman Sophie varianten

De Hartman Sophie tuinstoel heeft een hyper moderne uitstraling. Met zijn gegoten zitting van hoogwaardig kunststof is een perfect zitcomfort gecreëerd. Zowel de zitting als het aluminium onderstel zijn onderhoudsvriendelijk. Omdat er heel veel verschillende varianten van de Sophie stoel zijn, kan het soms wat lastig zijn om een keuze te maken. Daarom vind je hieronder een duidelijke uitleg van de verschillen tussen de stoelen, zodat je gemakkelijk de stoel vindt die past in jouw situatie.


Sophie stoel - onderstellen

De Hartman Sophie stoel is er met vijf verschillende onderstellen. Deze onderstellen heten: Rondo, Element, Studio, Bar en Teakhout. De Sophie element en Sophie studio zijn beide gemaakt van gepoedercoat aluminium. Hierdoor zijn ze zeer stevig en daarnaast onderhoudsvriendelijk. De Sophie element is uitgevoerd met rechte poten waardoor deze stoel een strakke uitstraling krijgt. De Sophie studio stoelen zijn voorzien van een conisch lopend pootje. Hierdoor krijgt de Sophie studio een elegantere uitstraling en combineert deze mooier bij de tafels met een zelfde conische poot. De Sophie met teakhouten onderstel combineert heel mooi bij de teakhouten Sophie tafels. Afhankelijk van waar de stoel geplaatst wordt heeft dit onderstel één à twee keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig. De teakhouten pootjes lopen net als bij de Sophie studio conisch waardoor deze stoel een elegante uitstraling heeft.

Bestel nu hier de sophie stoel
 

Sophie Studio

Sophie Studio

Sophie Element

Sophie Element

Sophie Rondo

Sophie Rondo

Sophie Teakhout

Sophie Teak
 

Sophie stoel - zittingen

Hartman heeft binnen de Sophie serie ook drie verschillende zittingen ontworpen: een zitting met armleggers, een zitting zonder armleggers en een zitting die zorgt voor een stapelbare stoel. De Sophie stoel met armleggers heeft de meest ergonomische lijnen waardoor deze stoel het beste zitcomfort heeft. De Sophie stoel zonder armleggers is uitermate geschikt voor tafels met een wat lager onderstel. Doordat de stoel geen armleggers heeft, is deze een stuk lager en past hij onder nagenoeg alle tafels. Tevens is deze stoel wat smaller waardoor er meer ruimte ontstaat aan de tafel. De stapelbare Sophie stoel is uitermate geschikt voor tuinen of balkons met weinig plek. Doordat de stoel stapelbaar is, kan deze compact worden opgeborgen. De stapelbare variant van de Sophie wordt ook vaak gebruikt als aanvulling op een complete set. Bijvoorbeeld twee stoeltjes die normaal in een tuinhuisje staan en er gemakkelijk bij te pakken zijn.

Sophie met armleggers

Sophie met armleggers

Sophie zonder armleggers

Sophie zonder armleggers

 

 

Sophie stoel - kleuren

De Hartman Sophie stoel is in zes verschillende kleuren te verkrijgen: Carbon black, Misty grey, Royal white, Xerix, Curry yellow, Moss green, French geen, Italian terra, Night green en Indian Orange. Vaak wordt er gekozen voor een tuinset met stoelen in dezelfde kleur. Toch zijn de verschillende kleuren ook prima met elkaar te combineren. 

Sophie combinatie

Keuze maken

Voor het kiezen van de juiste stoel, kun je als volgt te werk gaan:
  • Kies het type zitting (met armleggers, zonder armleggers).
  • Kies voor een houten of aluminium onderstel. Aluminium is altijd passend. Hout is vooral mooi bij houten tafels.
  • Kies bij een aluminium onderstel voor vierkante (Element) of ronde (Studio, Rondo) stoelpoten.
  • Kies de gewenste kleur van de stoel.
 
Bekijk nu alle Hartman Sophie dining stoelen
Menu