Onderhoud tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn er in vele soorten materialen. Hoe kun je tuinmeubels het beste onderhouden? Hieronder vind je een overzicht per materiaalsoort.

Onderhoud vlechtwerk tuinmeubelen

De vlechtwerkdraden van de gerenommeerde merken zoals Hartman, Borek, 4-Seasons en Summer Garden zijn weersbestendig en verkleuren niet. Je hoeft je tuinmeubelen daarom niet onder een beschermhoes te plaatsen.

Vuiligheid die tussen de draden is gekomen kun je het beste verwijderen met een niet-schuimende zeep. Breng de zeep aan, laat het even intrekken en spoel vervolgens alles schoon met een waterslang. Je kunt beter geen schuimende zeep gebruiken, omdat deze zeepresten achterlaat tussen de draden.

De frames van onze vlechtwerkmeubelen zijn gemaakt van aluminium en roesten daarom niet.

Onderhoud stalen tuinmeubelen

Stalen tuinmeubelen van Kettler hebben een dikke coating die er voor zorgt dat het staal niet wordt bloot gesteld aan de buitenlucht. Hierdoor wordt het staal niet aangetast en krijgt corrosie geen kans om aan het staal te hechten.

Het is voldoende wanneer je stalen tuinmeubelen af en toe zuiver maakt met een lauw sopje.

Onderhoud RVS tuinmeubelen

RVS staat voor roestvast staal en is een legering van staal met ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Omdat het RVS geen coating heeft zoals bij stalen tuinmeubelen, kan het voorkomen dat er kleine roestpuntjes op je tuinmeubelen ontstaan. Dit heet vliegroest. Je verwijdert het vliegroest met behulp van bijvoorbeeld staalfix, hiervoor dien je wel een zachte doek te gebruiken om krassen te voorkomen.

Onderhoud teakhouten tuinmeubelen

Onbehandeld teakhout wordt door weersinvloeden grijs. De grijze kleur is een laagje dat op het teakhout zit en is niet schadelijk voor het hout. Wil je de originele houtkleur behouden, dan kun je de tuinmeubels behandelen met Teak Protector. Gebruik liever geen teakolie meer. Dit is slecht voor het milieu en je tuinmeubelen blijven lang vettig.

Om te voorkomen dat er kringen en andere vlekken van bijvoorbeeld eten in je houten tafel trekken, kun je teak tuinmeubelen behandelen met Teak Shield. Over het algemeen is het voldoende om alleen het tafelblad hiermee te behandelen.

Toegevoegd aan je winkelwagen
Navigatie